Szukacie fit deseru? Czegoś co orzeźwi Was na lato? Czegoś co zjecie, a nie będzie tuczące, jako że lato ciągle trwa i plażowa forma musi być zachowana? Idealnie trafiliście! Deser z ananasa doskonale wpisuje się w ten opis. Spróbujcie go!
Idealnie do dania będzie pasować gałka lodów sorbetowych.
Składniki na 2 porcje:
- Pół ananasa
Sposób wykonania:
- Ananasa pozbawiamy liści i obieramy obkrajając skórę.
- Wykrajamy środek, który jest zdrewniały. Kroimy w cienkie plastry.
- Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej ananasa. Nie używamy tłuszczu.
- Podsmażamy aż stanie się miękki i delikatnie się zezłoci. Smacznego!
Koszt wykonania:
Około 4 złotych zakładając że kupicie połowę ananasa.
Kaloryczność i wartości odżywcze:
Porcja to 50 kcal (!), 0.4 g białek, 0.2 g tłuszczy, 13.6 g węglowodanów.
Czas przygotowania:
5 minut