budyń jaglany

Budyń jaglany

Gdyby ktoś zapytał mnie o najdziwniejsze połączenie o jakim słyszałem, bez wahania powiedziałbym „budyń jaglany„. Jednak już po pierwszej porcji wiem, że nie tyle jest to dziwny przepis, co jest przepyszny.

Będzie potrzebny blender.

Składniki na dwie porcje:

  1. 100 g kaszy jaglanej
  2. 500 ml mleka
  3. dodatki: (my dodaliśmy) truskawki i migdały posiekane na drobno

Sposób wykonania:

  1. Kaszę jaglaną na sitku przelewamy wrzątkiem. Gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  2. Mleko gotujemy.
  3. Kaszę jaglaną wrzucamy do blendera razem z mlekiem i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Dodatki wrzucamy do miski i zalewamy naszym budyniem. Smacznego!

Koszt wykonania:
Około 3 zł

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Porcja to 316 kcal, 14 g białek, 7 g tłuszczy, 48.9 g węglowodanów.

Czas przygotowania:
10 minut


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.