Gdyby ktoś zapytał mnie o najdziwniejsze połączenie o jakim słyszałem, bez wahania powiedziałbym „budyń jaglany„. Jednak już po pierwszej porcji wiem, że nie tyle jest to dziwny przepis, co jest przepyszny.
Będzie potrzebny blender.
Składniki na dwie porcje:
- 100 g kaszy jaglanej
- 500 ml mleka
- dodatki: (my dodaliśmy) truskawki i migdały posiekane na drobno
Sposób wykonania:
- Kaszę jaglaną na sitku przelewamy wrzątkiem. Gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
- Mleko gotujemy.
- Kaszę jaglaną wrzucamy do blendera razem z mlekiem i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Dodatki wrzucamy do miski i zalewamy naszym budyniem. Smacznego!
Koszt wykonania:
Około 3 zł
Kaloryczność i wartości odżywcze:
Porcja to 316 kcal, 14 g białek, 7 g tłuszczy, 48.9 g węglowodanów.
Czas przygotowania:
10 minut