bułki zapiekane z jajkiem

Bułki zapiekane z jajkiem

Szukacie pomysłu na pożywne i pyszne śniadanie? Przychodzimy z pomocą! Serdecznie polecamy wam bułki zapiekane z jakiem, szpinakiem i boczkiem. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i do tego pyszne!

Składniki na 3 porcje:

  1. 3 duże bułki
  2. 300g boczku
  3. 300g szpinaku
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 3 jajka
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

  1. Odkrajamy górę bułki, wydrążamy środek.
  2. Boczek kroimy na małe paseczki i smażymy. Następnie dzielimy na 3 równe części i układamy na dnie bułki.
  3. Szpinak myjemy, na patelni rozpuszczamy masło/oliwę, wrzucamy szpinak. Smażymy ok. 5 minut na średnim ogniu, w połowie czasu dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Po usmażeniu również dzielimy na 3 części i układamy w bułkach.
  4. Następnie ostrożnie na górę wbijamy jajka. Przekładamy bułki do piekarnika i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Smacznego! Możecie podawać z sosem czosnkowym. 🙂

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Jedna bułka zawiera 498 kcal, w tym: 28,8g białka, 28,7g tłuszczów, 32g węglowodanów, 2,8g błonnika

Czas przygotowania:
30 minut


1 thought on “Bułki zapiekane z jajkiem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.