Delikatne babeczki z mallinami

Delikatne babeczki z mallinami

Kolejne babeczki w naszym wydaniu, tym razem delikatniejsze, bo z jogurtem naturalnym 🙂 Nie są bardzo słodkie, ponieważ maliny dają kwaśny posmak. Koniecznie spróbujcie :)!

Składniki na 14 babeczek:

  1. 200g malin świeżych lub mrożonych
  2. 120g masła
  3. 1 jajko
  4. 120g cukru
  5. 300g jogurtu naturalnego
  6. 250g mąki
  7. pół łyżeczki sody oczyszczonej
  8. 2 i pół łyżki proszku do pieczenia
  9. cukier puder do posypania
  10. szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Masło wraz z cukrem ucieramy na gładką masę, dodać jajko i jogurt naturalny, wymieszać
  2. W drugiej misce mieszamy ze sobą wszystkie produkty suche- mąkę, sól, proszek do pieczenia, sodę
  3. Następnie wsypujemy suche produkty do masy, mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji
  4. Wypełniamy foremki ciastem mniej więcej do 3/4 wysokości, układamy maliny, wciskamy je delikatnie w ciasto
  5. Pieczemy babeczki w 180 stopniach około 25 minut, aż będą złote na górze 🙂 Do podania posypcie je cukrem pudrem i gotowe! 🙂 Smacznego

 

Koszt wykonania:
Około 13 złotych

 

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Jedna babeczka zawiera  185 kcal, w tym: 3,6g białka,8,1g tłuszczów, 24,9g węglowodanów, 1,4g błonnika

Czas przygotowania:
Około 40 minut


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.