Ananas na talerzu z liśćmi obok

Deser z ananasa

Szukacie fit deseru? Czegoś co orzeźwi Was na lato? Czegoś co zjecie, a nie będzie tuczące, jako że lato ciągle trwa i plażowa forma musi być zachowana? Idealnie trafiliście! Deser z ananasa doskonale wpisuje się w ten opis. Spróbujcie go!

Idealnie do dania będzie pasować gałka lodów sorbetowych.

Składniki na 2 porcje:

  1. Pół ananasa

Sposób wykonania:

  1. Ananasa pozbawiamy liści i obieramy obkrajając skórę.
  2. Wykrajamy środek, który jest zdrewniały. Kroimy w cienkie plastry.
  3. Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej ananasa. Nie używamy tłuszczu.
  4. Podsmażamy aż stanie się miękki i delikatnie się zezłoci. Smacznego!

Koszt wykonania:
Około 4 złotych zakładając że kupicie połowę ananasa.

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Porcja to 50 kcal (!), 0.4 g białek, 0.2 g tłuszczy, 13.6 g węglowodanów.

Czas przygotowania:
5 minut


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.