miniroladki naleśnikowe

Miniroladki naleśnikowe

Kolejny przepis typowo przekąskowo-śniadaniowy. Lekki ale bardzo pożywny, majonezem się nie przejmujcie. Miniroladki naleśnikowe będą idealne także na imprezę jako przekąska.

Składniki na 2 porcje śniadaniowe:

  1. Szklanka mąki pszennej
  2. 2 jajka
  3. Szklanka mleka
  4. 3/4 szklanki wody
  5. Około 3 łyżki oleju
  6. Szynka babuni około 3-4 plastry
  7. Sałata lodowa około 3-4 listki
  8. Majonez około 3 łyżki

Sposób wykonania:

  1. Mąkę, jajka, mleko, wodę i olej zmieszać w naczyniu mikserem.
  2. Z powstałej w punkcie 1 masie usmażyć naleśniki.
  3. Nasmarować naleśnika majonezem i ułożyć na nim plaster szynki oraz liść sałaty.
  4. Zwinąć naleśniki w roladki obcinając końce.
  5. Ułożyć ładnie na talerzu, smacznego!

Koszt wykonania:
Około 13 złotych.

Kaloryczność i wartości odżywcze:
1 porcja dostarcza nam 720kcal w tym: białka 24.7g, tłuszcz 45g, węglowodany 54g, błonnik 1.7g. Nie bójcie się, na śniadanie możecie sobie na tyle pozwolić. 🙂

Czas przygotowania:
20 minut.


2 thoughts on “Miniroladki naleśnikowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.