Mus owocowy

Mus owocowy

Proste musy to coś co bardzo szybko zaspokoi nasz głód zanim przygotujemy właściwą część obiadu albo też doskonale go dopełni. Ten opiera się na składnikach, które znajdziecie przez cały rok w waszym sklepie spożywczym, a ich proporcje, jak i skład, możecie dowolnie modyfikować. To jednak nasz ulubiony.

Nie wiemy nawet, czy można to nazwać jeszcze przepisem, bo wstęp jest dłuższy niż sama treść właściwa ale potraktujcie to jako inspirację do własnych mieszanek owocowych :D.

Ps. to pierwszy nasz jedno-krokowy przepis, prostszego nie będzie ;).

Składniki na 4 porcje:

  1. Puszka brzoskwiń w zalewie (wrzucamy razem z zalewą)
  2. Puszka ananasa w zalewie (wrzucamy razem z zalewą)
  3. Banan albo dwa
  4. Truskawki mrożone (opcjonalnie, na fotce akurat bez)

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy tak długo, aż stworzą jednolitą masę. Za każdym razem należy pamiętać, żeby płynniejsze składniki wrzucać na górę, jako że docisną do ostrzy, na przykład, twarde truskawki.

Wartości odżywcze:
Jedna szklanka dostarcza: 177 kcal, 1.1 g białka 0.6 g tłuszczu, 43.2 g węglowodanów, 1.3 g błonnika.

Czas przygotowania:
Około 3(!) minut


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.