Papryka w tej formie już raz pojawiła się na naszym stole. Tym razem chcemy Wam zaproponować zupełnie inne wydanie tego przepisu. Zapraszamy na pyszną paprykę z kurczakiem i mozzarellą.
Składniki na 2 porcje:
- 1 pojedyncza pierś kurczaka
- 1 kulka mozarelli (140g)
- 2 papryki
- 1 pomidor
Sposób wykonania:
- Papryki myjemy i obcinamy „wieczko”. Wycinamy białe elementy.
- Mięso tniemy na drobną kostkę, podsmażamy jednak nie całkiem, a wyłącznie do zarumienienia.
- Pomidory tniemy na drobną kostkę, mozzarellę podobnie. Odkładamy małą część mozzarelli na bok.
- Mieszamy wszystkie składniki farszu poza odłożoną mozzarellą razem i wypełniamy nim papryki. Posypujemy odłożoną wcześniej mozzarellą i przykrywamy ściętą górą z wyciętym ogonkiem.
- Pieczemy w 160°C przez 40 minut. Smacznego!
Wartości odżywcze:
Jedna papryka dostarcza: 551 kcal, 46.5 g białka 29.5 g tłuszczu, 28 g węglowodanów, 5.8 g błonnika.
Czas przygotowania:
Około 15 minut i 40 na pieczenie.