Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Gdy znudzą nam się zwykłe kanapki z szynką czy serem, smaczną odmianą może okazać się pasta jajeczna. W wykonaniu szybka tania i pyszna, czyli to, co lubimy najbardziej 🙂

Składniki do posmarowania około 8 kanapek:

  1. 4 jajka
  2. 4 łyżki majonezu
  3. sól
  4. pieprz

Sposób wykonania:

  1. Gotujemy jajka na twardo (około 7-8 minut, wtedy na pewno będą twarde :))
  2. Obieramy jajka ze skorupek i siekamy w kostkę
  3. Dodajemy do miski jajka i majonez, dokładnie mieszamy i ugniatamy widelcem
  4. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, i gotowe!

Koszt wykonania:
Około 10 złotych (składników zostanie wam spokojnie na kolejną porcję)

 

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Całość dzieli się na mniej więcej 8 porcji do posmarowania kanapki, jedna zawiera 89kcal, w tym: 3,6g białka, 7,8g tłuszczów, 0,8g węglowodanów

Czas przygotowania:
10 minut


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.