Nie ma dużo słodkości, które możecie przechowywać w szafie w nieskończoność. My chcemy Wam dziś zaprezentować jedną z nich. Pischinger – wafle przekładane, w wersji bardziej na słodko lub mniej. Mimo, że przepis jest banalny, jest kilka wartych uwagi wskazówek, które postaramy się przekazać.
Składniki na 10 kwadratów:
- Opakowanie gotowych wafli: my mieliśmy 100g
- Pół opakowania masy kajmakowej lub słoik dżemu truskawkowego zamiennie
Sposób przygotowania:
- Kładziemy na stole całego wafla i smarujemy dżemem lub masą kajmakową.
- Czynność powtarzamy tyle razy, ile mamy wafli, ostatniego zostawiając nieposmarowanego od góry.
- Odkładamy do lodówki na całą noc, ułatwi to nam bardzo cięcie, bez tego będziemy tylko wyciskać masę a nie ciąć.
- Tniemy w paski, paski w kwadraty, kwadraty opcjonalnie na pół.
- Przechowywać w szczelnym opakowaniu. Smacznego!
Koszt wykonania:
7zł
Kaloryczność i wartości odżywcze:
1 kwadrat zawiera około 100kcal, w tym: 2g białka, 2.2g tłuszczów, 11g węglowodanów, 2.2g błonnika
Czas przygotowania:
10 minut plus noc w lodówce