Pischinger

Nie ma dużo słodkości, które możecie przechowywać w szafie w nieskończoność. My chcemy Wam dziś zaprezentować jedną z nich. Pischinger – wafle przekładane, w wersji bardziej na słodko lub mniej. Mimo, że przepis jest banalny, jest kilka wartych uwagi wskazówek, które postaramy się przekazać.

Składniki na 10 kwadratów:

  1. Opakowanie gotowych wafli: my mieliśmy 100g
  2. Pół opakowania masy kajmakowej lub słoik dżemu truskawkowego zamiennie

Sposób przygotowania:

  1. Kładziemy na stole całego wafla i smarujemy dżemem lub masą kajmakową.
  2. Czynność powtarzamy tyle razy, ile mamy wafli, ostatniego zostawiając nieposmarowanego od góry.
  3. Odkładamy do lodówki na całą noc, ułatwi to nam bardzo cięcie, bez tego będziemy tylko wyciskać masę a nie ciąć.
  4. Tniemy w paski, paski w kwadraty, kwadraty opcjonalnie na pół.
  5. Przechowywać w szczelnym opakowaniu. Smacznego!

Koszt wykonania:
7

Kaloryczność i wartości odżywcze:
1 kwadrat zawiera około 100kcal, w tym: 2g białka, 2.2g tłuszczów, 11g węglowodanów, 2.2g błonnika

Czas przygotowania:
10
 minut plus noc w lodówce


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.