Roladki z ciasta francuskiego

Roladki z ciasta francuskiego

Jako, że grubsi już nie będziemy (dzisiaj) zamiast iść pobiegać czy też porobić cokolwiek innego, postanowiliśmy obejrzeć dziś finał sezonu pułapki zagryzając kolejną przekąską, którą teraz z wami się podzielimy :). Idealne na imprezę czy też do filmu. Zapraszamy!

Składniki na 2 porcje jeśli jesteście faktycznie głodni. Jak nie to polecamy podzielić na 4:
1. Całe gotowe ciasto francuskie
2. Paczka szynki babuni lub innej w dużych plastrach
3. Paczka sera, gouda będzie najlepsza

 

Sposób przygotowania:
1. Rozwijamy ciasto francuskie z paczki
2. Układamy na cieście szynkę a na nią ser tak jak na zdjęciu.
3. Pieczemy w piekarniku w 180° przez około 15 minut do przyrumienienia się.
4. Gotowe, najlepiej smakuje na ciepło.

Koszt wykonania:
10-12 zł

 

Kaloryczność i wartości odżywcze:
1 z 4 porcji zawiera 423kcal, w tym: 19,1g białka, 26,9g tłuszczów, 23,5g węglowodanów

Czas przygotowania:
Z pieczeniem to około 15-20 minut.

 


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.