Jeśli szukacie innego pomysłu na tosty na śniadanko to polecamy wam te 🙂 Są pyszne, mają orzeźwiający i lekki smak – idealne żeby zacząć dzień. Zapraszamy do wypróbowania przepisu na nasze pyszne wiosenne tosty 🙂
Składniki na 2 porcje:
- 6 kromek chleba tostowego
- 150g sera mozzarella tartego (lub sera żółtego)
- 6 łyżeczek pesto
- masło do posmarowania chleba
- Garść pomidorków koktajolwych
- czosnek granulowany, zioła prowansalskie
- Opcjonalnie listki bazylii do ozdoby
Sposób wykonania:
- Smarujemy kromki masłem, posypujemy czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi.
- Posypujemy startym serem, zapiekamy tosty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 5 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika smarujemy każdy łyżeczką pesto, dodajemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe i ozdabiamy bazylią. Smacznego! 🙂
Koszt wykonania:
Około 10 zł
Kaloryczność i wartości odżywcze:
Jeden tost zawiera 169 kcal, w tym: 7,5g białka, 9g tłuszczów, 14,1g węglowodanów, 0,2g błonnika
Czas przygotowania:
10 minut
Jeśli szukacie innego przepisu na wykorzystanie pesto, polecamy nasz makaron z brokułami i pesto!