wiosenne tosty

Wiosenne tosty

Jeśli szukacie innego pomysłu na tosty na śniadanko to polecamy wam te 🙂 Są pyszne, mają orzeźwiający i lekki smak – idealne żeby zacząć dzień. Zapraszamy do wypróbowania przepisu na nasze pyszne wiosenne tosty 🙂

Składniki na 2 porcje:

  1. 6 kromek chleba tostowego
  2. 150g sera mozzarella tartego (lub sera żółtego)
  3. 6 łyżeczek pesto
  4. masło do posmarowania chleba
  5. Garść pomidorków koktajolwych
  6. czosnek granulowany, zioła prowansalskie
  7. Opcjonalnie listki bazylii do ozdoby

Sposób wykonania:

  1. Smarujemy kromki masłem, posypujemy czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi.
  2. Posypujemy startym serem, zapiekamy tosty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 5 minut.
  3. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy każdy łyżeczką pesto, dodajemy pokrojone w plastry pomidorki koktajlowe i ozdabiamy bazylią. Smacznego! 🙂

Koszt wykonania:
Około 10 zł

Kaloryczność i wartości odżywcze:
Jeden tost zawiera 169 kcal, w tym: 7,5g białka, 9g tłuszczów, 14,1g węglowodanów, 0,2g błonnika

Czas przygotowania:
10 minut

Jeśli szukacie innego przepisu na wykorzystanie pesto, polecamy nasz makaron z brokułami i pesto!


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.